Kettupaita AlafosslopistaKun näin fb:n islantilaisneuleet ryhmässä Sanna Rinkisen lapselle neulotun kettupaidan olin myyty. Kettupaita pitäisi saada itsellekin! Päätin toteuttaa kettupaidan Alafosslopista. Ensimmäistä kertaa tutustuin siis tähän paksumpaan lankaan. 
Kutosen puikot tuntuivat käsissä melko pökkelöiltä, mutta vähitellen neule edistyi. Koska paikallisessa lankakaupassa ei ollut kutosen pyöräpuikkoja, jouduin ostamaan kaapeliversiot. Kaarrokkeeseen asti taistelin löystyvien puikkojen kanssa, joita sai vähän väliä pyöritellä kiinni. Lopulta ratkaisin ongelman pikaliimalla. Sen jälkeen oli hyvä neuloa!

Paidan mitat ja silmukat otin Alafoss-mallista, mutta kaarroke syntyi sitten Sanna Rinkisen kettukuvion avulla ja lumihiutale löytyi Pinterestistä, tosin alkuperäinen lumihiutale oli paljon suurempi, joten rajasin sen pienemmäksi, jotta sain kavennukset suurinpiirtein oikeille kohdille.

Musta ei ole alkuunkaan minun värini, joten en tilannut vain ketun silmiä ja nenää varten isoa kerää Alafosslopia. Neuloin nenän aluksi valkoisella ja silmät harmaalla. Kun paita oli valmis silmikoin neulalla mustalla Novitan isoveli-langalla, jota löytyi kaapista ketulle silmät ja nenän. Tämä tyyli toimi erinomaisesti, eikä tarvinnut neuloessa kuljettaa neljää lankaa mukana.

Lopputulos oli mieluinen ja paita pääsikin heti käyttöön! 

 

Kommentit

Suositut tekstit